На овогодишњој манифестацији ће се представити готово 400 учесника са више од 2.000 различитих производа из целе Србије и околних земаља, као и Италије и Грчке, а излагачи су на збирним штандовима груписаним по регионалној припадности.

На отварању су госте поздравили Гаврило Веселиновић, председник Савета сајма „Етно храна и пиће“, Вељко Јовановић, директор Сектора за пољопривреду у Привредној комори Србије, као и Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда. Нагласили су чињеницу да је веома важно да су сви привредни субјекти, али и регионалне коморе као и град Београд препознали важност неговања презентације традиције из свих крајева Србије.

Младеновић је истакао да Међународни сајам етно хране и пића умногоме помаже малим пољопривредним произвођачима. На 13. Издању Сајма приметан је већи број излагача и производа, навео је Младеновић, јасно указавши на чињеницу да је произвођачима важно да се овде појаве и изложе своје производе.

Сајам је отворио Велимир Станојевић, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије. Он је похвалио излагаче због инвентивности, упорности да истрају у производњи и промоцији заштићених робних марки хране и пића, а самим тим и заслуга за развој туризма и представљање Србије на гастрономској мапи Европе. Станојевић је захвалио свим учесницима на доприносу организацији ове манифестације и нагласио да ће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде наставити да подржава Међународни сајам етно хране и пића, као и да у фокусу Министарства остају мали произвођачи.

Сајам ће бити отворен од среде 21. новембра закључно са суботом, 24. новембром од 10 до 19 часова.

Улазница кошта 250 динара, за групне посете 150 динара. Цена паркинга је 100 динара по сату.