Награде на 16. Сајму етно хране и пића
Стручни жири донео је одлуку да главну награду сајма „ЕТНО ХРАНА И ПИЋЕ – РОБНА МАРKА ИЗ СРБИЈЕ“ за 2022. годину добије произвођач Сирарт, село Таково, Уб, за производ класични брдски тврди качкаваљ. Осим главне, додељен је велики број награда свим престижним произвођачима различитих робних група, што би требало да буде признање и стимулација за даљи развој и промоцију аутентичних прехрамбених производа. Подељене су следеће награде, дипломе и признања: Робна група: ПРОИЗВОДИ ОД МЛЕКА Подгрупа: БЕЛИ СИРЕВИ Специјално признање Произвођач
Отворен 16. Сајам етно хране и пића
Отварајући 16. Сајам етно хране пића, најстарију и најкомплетнију смотру производа и произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Милица Ђурђевић подсетила је на вишегодишњи раст тражње али и цена традиционалних производа који су заштићени неком од ознака географског порекла.
Додела награда на 15. Међународном сајму етно хране и пића
Стручни жири донео је одлуку да главну награду сајма „ЕТНО ХРАНА И ПИЋЕ – РОБНА МАРKА ИЗ СРБИЈЕ” за 2021. годину добије Бојчин еко турс доо, Прогар, Сурчин, за палету производа од мангулице.
Делегација Индонезије у посети Сајму етно хране и пића
15. Сајам етно хране и пића, који је у хали 3 Београдског сајма одржан од 25. до 28. новембра, својим садржајем и концептом заинтригирао је бројне посетиоце али и пословне људе и званичнике високог међународног ранга.
Отворен 15. Сајам етно хране и пића
На Београдском сајму свечано је отворен 15. Сајам етно хране и пића, у Етно дворишту хале 3. У пуној хали излагача и публике, а након уводне здравице, присутнима се обратио Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда. Навео је да је ове године присутно преко 300 излагача, и да манифестација улива наду да се сви враћамо нормалном животу. Истакао је специфичност овог сајма, етно призвук и посебност којој смо сведоци већ петнаести пут. Такође, врло је битно да се малим произвођачима
Сајам етно хране и пића, 25-28. новембар 2021.
На петнаестом по реду Сајму етно хране и пића, у хали 3 Београдског сајма, продставиће се више од 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа – руком рађених производа по традиционалној рецептури најчешће од органски гајених сировина, али и нови производи настали на темљима традиције и машти произвођача, као и амбалажа за паковање традиционалних производа.
Награде на 14. Сајму етно хране и пића
Стручни жири донео је одлуку да главну награду сајма „ЕТНО ХРАНА И ПИЋЕ – РОБНА МАРKА ИЗ СРБИЈЕ” за 2019. годину добије Jerry Catering Service, Фарма Бела Река Жагубица – за екстра тврди козји сир и за овчији тврди сир – Грамина. Осим главне, додељен је велики број награда свим престижним произвођачима различитих робних група, што би требало да буде признање и стимулација за даљи развој и промоцију аутентичних прехрамбених производа.
Отворен 14. Сајам етно хране и пића
Традиционално, уз здравицу и добродошлицу, у Етно дворишту у Хали 3 Београдског сајма свечано је отворен 14. Сајам етно хране и пића. Најзначајнија регионална смотра произвођача репрезентативних традиционалних производа, уз учешће више од 400 излагача и уз богат стручно-пратећи програм, одвијаће се до уторка 26. новембра, под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Града Београда.