На Београдском сајму ће се и ове јесени, по тринаести пут за редом, од 21. до 24. новембра одржати највећа и најстарија смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа – Сајам етно хране и пића.

На манифестацији ће учествовати произвођачи традиционалних прехрамбених производа, најчешће рађених руком на традиционални начин и од органски гајених сировина, произведених у ограниченој количини ради представљања тржишту.

Промоција одабраних производа на Сајму етно хране и пића служи и заштити назива и рецептура производа, проналажењу потенцијалних инвеститора у производњу, побољшању културе исхране становништва увођењем вековима прављених и традиционалних производа у исхрану, а пошто се често ради о органски гајеним сировинама – и побољшању здравља становништва.

Покровитељи 13. Сајма етно хране и пића су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Град Београд, а помоћ у организацији манифестације пружиће Привредна комора Србије и Задружни савез Србије.

И на предстојећем Сајму етно хране и пића биће организовано оцењивање производа. Систем награђивања најуспешнијих учесника допринео је не само афирмацији и унапређењу квалитета производа, већ и квалитативном и естетском напретку у начину паковања и промоције, са циљем повећања броја робних марки међу традиционалним производима.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Сајам ће бити отворен од среде 21. новембра закључно са суботом, 24. новембром од 10 до 19 часова.

Улазница кошта 250 динара, за групне посете 150 динара. Цена паркинга је 100 динара по сату.