Традиционално, уз здравицу и добродошлицу, у Етно дворишту у Хали 3 Београдског сајма свечано је отворен 14. Сајам етно хране и пића.

Најзначајнија регионална смотра произвођача репрезентативних традиционалних производа, уз учешће више од 400 излагача и уз богат стручно-пратећи програм, одвијаће се до уторка 26. новембра, под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Града Београда.

Председник Савета Сајма етно хране и пића, Гаврило Веселиновић, поздравио је присутне, истакао важност регионалних привредних комора, малих произвођача односно излагача на манифестацији, и велике подршке и помоћи коју добијају у промоцији својих производа.

У уводној речи Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда, истакао је да овогодишња манифестација оправдава епитет најзначајније регионалне смотре. Поновио је да је град Београд препознао колико је важно промовисати домаће произвођаче и прехрамбене производе, и изразио задовољство што је Сајам етно хране и пића квалитативно и квантитативно све већи, дефинишући га као један од симбола Београда у новембру месецу.

Испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије сајам је отворио државни секретар Сенад Махмутовић.

Г. Махмутовић је изразио велико задовољство што почетком јесени можемо уживати у плодовима рада и производима пољопривредника из Србије. Констатовао је да је Србија земља изузетног потенцијала, географског положаја и могућности, те обећао помоћ у афирмацији домаћих брендова и малих произвођача.

Лепим пројекцијама за будућност – сајам је отворен!

Размене искустава и едукативне радионице биће део богатог пратећег програма, а очекивани резултат је да производи буду лепши и доступнији у Србији и шире, у свету. Поред малих и велики излагачи препознали су своје место на сајму, како би показали шта и како раде.

Уз наступ дечјег културно-уметничког друштва из Степојевца, Београђани и гости из Србије позвани су да у што већем броју посете манифестацију и уживају у понуди традиционалних прехрамбених производа и пића.

Сајам ће бити отворен од 23. до 26. новембра, радно је време је сваког дана од 10 до 19 часова.

За пословне посетиоце улаз је бесплатан, уз попуњавање регистрационог листа.

За остале заинтересоване грађане улазница кошта 300 динара, за групне посете 200 динара. Цена паркинга је 150 динара по сату.