Према одлуци Савета Сајма етно хране и пића, четрдесетпрва седница Савета манифестације, одржана је у организацији Скупштине општине Петровац на Млави у објекту „Олимпик“ у Петровцу. Домаћини су били председник Скупштине општине, господин Миланче Аћимовић у име Скупштине општине и господин Радован Лала Давидов, члан Савета манифестације, а седницом је председавао мр Гаврило Веселиновић, председник Савета.

Седница је одржана уз учешће 20 чланова Савета из свих делова Србије – представника комора, факултета, задружних савеза, градских управа, удружења грађана и излагача. Разматране су теме обима и начина организације наступа појединих институција и региона на 13. Сајму етно хране и пића, који ће се одржати од 21. до 24. новембра ове године на Београдском сајму. Чланови Савета су се посебно бавили темом унапређења промоције манифестације и обeзбеђивања што боље пословне посете и посете публике.

За чланове Савета организован је обилазак спомен собе Драгутина Томашевића, првог српског олимпијца и уз вођство председнице Удружења воденичара и помељара, посета активним воденицама у селу Бистрица, надомак Петровца.