Сајам етно хране и пића, 25-28. новембар 2021.
На петнаестом по реду Сајму етно хране и пића, у хали 3 Београдског сајма, продставиће се више од 300 произвођача традиционалних прехрамбених производа – руком рађених производа по традиционалној рецептури најчешће од органски гајених сировина, али и нови производи настали на темљима традиције и машти произвођача, као и амбалажа за паковање традиционалних производа.
Награде на 14. Сајму етно хране и пића
Стручни жири донео је одлуку да главну награду сајма „ЕТНО ХРАНА И ПИЋЕ – РОБНА МАРKА ИЗ СРБИЈЕ” за 2019. годину добије Jerry Catering Service, Фарма Бела Река Жагубица – за екстра тврди козји сир и за овчији тврди сир – Грамина. Осим главне, додељен је велики број награда свим престижним произвођачима различитих робних група, што би требало да буде признање и стимулација за даљи развој и промоцију аутентичних прехрамбених производа.
Отворен 14. Сајам етно хране и пића
Традиционално, уз здравицу и добродошлицу, у Етно дворишту у Хали 3 Београдског сајма свечано је отворен 14. Сајам етно хране и пића. Најзначајнија регионална смотра произвођача репрезентативних традиционалних производа, уз учешће више од 400 излагача и уз богат стручно-пратећи програм, одвијаће се до уторка 26. новембра, под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Града Београда.
Конференција за медије поводом Сајма етно хране и пића
Поводом 14. Сајма етно хране и пића, који ће се одржати од 23. до 26. новембра на Београдском сајму, одржана је конференција за медије у Скупштини града. Присутним новинарима на конференцији су се обратили: Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, Милинко Величковић, секретар Секретаријата за привреду града Београда, Мирјана Лукић, саветник генералног директора Београдског сајма, Гаврило Веселиновић, председник Савета Сајма етно хране и пића, и Александар Богуновић, Привредна комора Србије.
82. рођендан Београдског сајма
Пре тачно 82 године, на данашњи дан, Београдски сајам је отворио своје капије, и на тај начин трасирао трговачки пут престонице ка региону. На данашњем Старом сајмишту одржана је прва сајамска манифестација која је представљала феномен у европским оквирима, одлично прихваћен од стране домаћих и иностраних учесника и посетилаца.
Награде на 13. Mеђународном сајму етно храна и пиће
Стручни жири донео је одлуку да главну награду сајма „ЕТНО ХРАНА И ПИЋЕ – РОБНА МАРКА ИЗ СРБИЈЕ” за 2018. годину добије Прва сложна задруга „Наши воћари“ – Милићево село. Додељен је велики број награда свим престижним произвођачима различитих робних група, што би требало да буде признање и стимулација за даљи развој и промоцију аутентичних прехрамбених производа.
На Београдском сајму отворен 13. Сајам етно хране и пића
На овогодишњој манифестацији ће се представити готово 400 учесника са више од 2.000 различитих производа из целе Србије и околних земаља, као и Италије и Грчке, а излагачи су на збирним штандовима груписаним по регионалној припадности. На отварању су госте поздравили Гаврило Веселиновић, председник Савета сајма „Етно храна и пиће“, Вељко Јовановић, директор Сектора за пољопривреду у Привредној комори Србије, као и Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда.
Сајам етно хране и пића
На Београдском сајму ће се и ове јесени, по тринаести пут за редом, од 21. до 24. новембра одржати највећа и најстарија смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа – Сајам етно хране и пића. На манифестацији ће учествовати произвођачи традиционалних прехрамбених производа, најчешће рађених руком на традиционални начин и од органски гајених сировина, произведених у ограниченој количини ради представљања тржишту.